VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Här visas nuvarande månads publicerade nyheter från VästKoms samtliga samverkansområden. Hitta nyheter per område via menyn.


Nyheter

 • Vi söker dig - en ny ledare och VD till VästKom!

  För att tillsammans med vårt team på VästKom leda det förändringsarbete som VästKom genomgår och som innebär en tydlig profilering mot en specialiserad stödfunktion för kommunerna när det gäller Hälso- och sjukvård samt dess digitalisering.

 • Lathundar Rehab & Sjukhus akuten uppdaterade
  SAMSA lathundar för Sjukhus akuten Pdf, 1 MB. och Rehab Pdf, 1 MB. är uppdaterade.Rehab lathunden är efter önskemål omgjord till att vara en mer generell lathund för Rehab.Här ligger alla lathundar för SAMSA: Lathundar

 • SAMSA IT-tjänst, ny funktion ”Bifoga filer”
  Funktionen “Bifoga filer” blir tillgänglig vid uppdatering av SAMSA IT-tjänst som sker den 12:e december 2023.Implementering av funktionen bifoga filer kommer ske stegvis inom respektive verksamhet. Det krävs att verksamheten tar ett eget ansvar för att använda funktionen “Bifoga filer” på ett säker...

 • GITS on tour Göteborg 27/11
  Kom och träffa oss i Göteborg måndagen den 27 november!Tid: 13.30 -14.30Plats: Regionens hus Göteborg, Bergslagsgatan 2, lokal Godståget (Vita huset)Vi fortsätter våra möten runt om i Västra Götaland för att möjliggöra dialog och utbyte för en ökad samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommu...

 • WHO uppmärksammar elevhälsodatabasen
  Världshälsoorganisationen, WHO, uppmärksammar arbetet med elevhälsodatabasen i Västra Götaland. Läs artikeln genom att klicka på länken nedan. Observera att texten i länken är på engelska.

 • Uppgradering av SAMSA IT-tjänst tisdagen den 12/12 kl16.00-21.00
  En uppdatering av SAMSA IT tjänst sker tisdagen 12 december mellan klockan 16.00 till 21.00.Vänligen logga ur SAMSA IT-tjänst inför uppgraderingen.
  Tjänsten är otillgänglig under uppgraderingsarbetet.

 

Hitta äldre nyheter via Nyhetsarkivet, välj månad och år.

Senast publicerad