VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Riktlinje om liggande transporter, gällande patienter som vårdas i livets slut

Riktlinje om liggande sjuktransporter mellan kommunala adresser, gällande för patienter som vårdas i livets slut, för Västra Götalandsregionen och kommunerna inom Västra Götalands län.

Västra Götalandsregionens (VGR) ambulansverksamheter kommer under perioden att bistå med liggande transporter mellan kommunala adresser. 

Riktlinjen gäller personer i alla åldrar, med insatser från kommunalt finansierad hälso- och sjukvård, som vårdas i livets slut i hemmet1 och som är i behov av liggande sjuktransporter mellan kommunala adresser. Patienterna som vårdas i livets slut och som vistas i hemmet, kan hastigt bli försämrade och/eller kan en ohållbar hemsituation uppstå. Det kan innebära att patienten behöver liggande sjuktransport till/eller från hemmet, korttidsboendet alternativt en hospice verksamhet.

Riktlinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gäller från och med 2020-10-12 till 2022-12-31

Riktlinjen kommer att utvärderas kontinuerligt under giltighetstiden.

Vid frågor kontakta

Jeanette Andersson Strateg Välfärdsutveckling VästKom jeanette.andersson@vastkom.se

Sofi Ericsson Regionutvecklare Koncernstab hälso- och sjukvård Västra Götalandsregionen sofi.ericsson@vgregion.se

 

Senast publicerad