VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Distansmöten - kompetenshöjande aktiviteter

Mål
Ett av våra delmål är att genomföra 8 (2 per kommunalförbund) kompetenshöjande aktivitet inom området distansmöte.

Genomförda aktiviteter
Under året genomförs olika typer av kompetenshöjande aktiviteter kring användandet av distansmötesteknik. Här är några exempel på aktiviteter som genomförts:

  • Samtliga kommuner i Västra Götaland kommer vid årsskiftet 2015/2016 ha möjlighet att genomföra Vårdplanering tillsammans med Västra Götalands regionen på distans. Införandet av vårdplanering på distans ansvarar GITS för och på deras webbplats Öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer det samma
  • utbildning i distansmötesverktyget Skype for business i olika typer av grupperingar som t ex anställda på kommunalförbund, projektgrupper och olika nätverksgrupper
AKTUELLT

3 december erbjuds samtliga anställda på Skaraborgs kommunalförbund en fortsättningsutbildning i distansmötesverktyget Skype for business. Vid detta utbildningstillfälle kommer man bland annat lära sig använda kamera för gruppmöte på distans. Kursledare är eSamordnare Ann-Charlotte Klarén och Maria Nilsson.

Adam Krantz
Digitaliseringsstrateg Skaraborg

Telefon: 076-136 47 41
e-post: adam.krantz@vastkom.se

Senast publicerad