VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Programplanering

Tillsammans skapar vi en modern vårdinformationsmiljö som ger invånarna en tillgänglig hälso- och sjukvård med hög kvalitet och stor delaktighet.

På denna sida får du en snabb översikt om Framtiden vårdinformationsmiljö, FVM.
Regionen utvecklar hälso- och sjukvården

 

FVM är Västra Götalandsregionens (VGR) viktigaste digitaliseringssatsning och en av tre övergripande strategier för att utveckla hälso- och sjukvården. Det är ett omfattande och långsiktigt förändringsprogram som ska vara helt genomfört under 2023.

Framtidens vårdinformationsmiljö är ett samarbete mellan VGR, privata vårdgivare med avtal med VGR och de 49 kommunerna i Västra Götaland som i olika grad kommer att använda Millennium. Målet är att tillhandahålla en hållbar och modern vårdinformationsmiljö som ska möta behov och krav i nutid och framtid.

www.vardskiftet.se

På Vårdskiftet publicerar VGR information kontinuerligt om vad som görs i programmet. Det är bra sidor om du vill fördjupa dig om vad som händer i FVM-programmet. Det finns på dessa sidor information om;

  • Styrdokument för programmet
  • Månadssummeringar
  • Filmer
  • Informationsmaterial och utbildningsmaterial

Framtidens vårdinformationmiljö på Vårdskiftetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor och svar om erbjudandet

Vårdgivarewebbenlänk till annan webbplats

PROJEKT ORGANISATION KOMMUN-FVM

Införandet består i aktiviteter för att designa, bygga och testa lösningen och samtidigt förbereda införandet så att när etappinförandet startar är kommunen startklar.

Kontaktpersoner för projekt Kommun-FVM

Senast publicerad


VästKom

Box 5073 | 402 22 GÖTEBORG

info@vastkom.se


Besöksadress

Anders Personsgatan 8 | GÖTEBORG


Org.nr. 858501-2084