VästKom verkar på den regionala arenan med frågor där nyttan blir större av att samverka regionalt än delregionalt eller lokalt.

 

VästKom är kommunernas länsgemensamma samverkansaktör, med fokus på välfärd och regional utveckling.

VästKom skapar nytta för invånarna i de 49 kommunerna i Västra Götaland och bidrar till att utveckla en dynamisk och konkurrenskraftig region.

MENY

Två-tre systemförvaltare (konfigurationsanalytiker)

Det kommunerna och Västra Götalandsregionen gör för att skapa Framtidens vårdinformationsmiljö är banbrytande. En gemensam vårdinformationsmiljö för regionen och alla kommuner. Målet är att vi ska komma överens om gemensamma processer och dela information på ett sätt som gynnar såväl invånaren som arbetsmiljön för alla medarbetare.

Bakgrund FVM programmet

Inom ramen för det regionala samarbetet Framtidens Vårdinformationsmiljö (FVM) ansvarar VästKom för ett koordinerande projekt, Kommun-FVM. Projektet ansvarar för relationerna mellan avtalsparterna, de 49 kommunerna och Västra Götalandsregionen (VGR) som driver arbetet med FVM i programform. Kommun-FVM är en delmängd av FVM där möjligheter och utmaningar ligger i att skapa goda förutsättningar för samverkan till förmån för invånarna. ​Inom ramen för FVM-programmet införs det gemensamma systemet Millennium som ska implementeras i kommunerna i tre etapper under flera år.

Din roll

Vi söker dig som har erfarenhet, kunskap och förmåga att arbeta med konfigurering av IT-system inom kommunal verksamhet. I rollen kommer du att ingå i FVM-programmet och tillsammans med representanter från kommunerna, VGR och leverantören delta i utvecklingen och anpassningen av det gemensamma systemet Millennium. Du modifierar programvaran för att tillgodose användarnas behov.

Rollen är som systemförvaltare, fast i ett projekt. På sikt kommer fasta anställningar att erbjudas för att just förvalta Millennium som system.

Hösten 2021 startar design och konfigurering av arbetsströmmarna kommunal hälso- och sjukvård samt elevhälsa. Du kommer arbeta i en eller bäda dessa arbetsströmmar och kan även bli involverad i den arbetsström som redan är igång; informationsutbyte mellan vårdgivare. Du ingår i Kommun-FVM och deltar i delprojektet Standardisering och kliniskt innehåll (SoKI) där utvecklingsarbetet bedrivs. Systemet ska implementeras i kommunerna under flera etapper och flera år. Därefter ska det förvaltas.

Du ansvarar för att ditt arbete följer det upplägg som har etablerats, att det koordineras med övriga delprojekt till en helhet för projektet, kommunerna och i förlängningen invånaren som ska ha nytta av tjänsten.

Dina team & partners samt ditt ansvar

Du arbetar i en matrisroll där du både ingår i teamet för Kommun-FVM och teamet i SoKI. Du arbetar i nära samarbete med leverantörens "Workstream Lead", processledare, verksamhetsexperter, programmerare och utvecklare för att tillsammans standardisera och anpassa systemet till svenska förutsättningar. Du ansvarar för att kvalitetssäkra utformningen av processområdet och genomföra analyser av information- och arbetsflöden samt processer.

Kvalifikationer

 • Mycket god analytisk förmåga
 • Mycket god förståelse för processer och flöden
 • För tjänsten lämplig högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Intresse av att beskriva, utforma och anpassa IT-stödet utifrån verksamhetens behov
 • Förmåga att vara noggrann, att kunna driva och slutföra uppgifter
 • Öppet och flexibelt förhållningssätt
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • God kommunikativ förmåga
 • Prestigelöshet och förmåga att stödja där det behövs

Det är meriterande om du har:

 • Vana av att arbeta i stora och komplexa projekt
 • God kännedom om kommuner och dess uppbyggnad
 • Erfarenhet från arbete inom vård och omsorg eller elevhälsa
 • Erfarenhet från konfigurering av verksamhetssystem för vård och omsorgssektorn eller skola/elevhälsa
 • Erfarenhet av processdrivna system
 • Erfarenhet av arbete i projektteam

Vi lägger vikt vid din personliga förmåga och erfarenhet:

Vi tror du har förmåga att arbeta långsiktigt och uthålligt. Du ser till att skapa framdrift i enlighet med tid- och aktivitetsplan. Du är en god kommunikatör och uppskattar att arbeta i ett projektteam och ett program där alla stödjer varandra och arbetar på ett prestigelöst sätt. Du kan hantera den otydlighet och osäkerhet som kan finnas och uppstå i stora projekt och är inte rädd för att byta riktning om det skulle behövas. Du har förmåga att betrakta helheten och se ditt ansvarsområde och projektteamets roll i ett större sammanhang.


Praktisk information

 • Start: vecka 33 i augusti 2021
 • Urval sker löpande.
 • Projektanställning alternativt tjänsteköp två år med goda möjligheter till fast anställning hos Västra Götalandsregionen
 • Heltid
 • Placeringsort: Mölndal (Flöjelbergsgatan 2, VGR)

Ansökan

Skickas till fvmvastkom@vastkom.se

Vid frågor eller mer information om uppdraget:


Delprojektledare verksamhetsfrågor

Cornelia Moseid

cornelia.moseid@vastkom.se

070-716 42 07

Administratör/

projektcontroller

Moa Byström Börjessonmoa.bystrom.borjesson@vastkom.se076-107 49 98


Senast publicerad