Samverkan Västra Götaland

Gemensam IT Samordningsfunktion
49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS, Gemensam IT samordningsfunktion
49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Tack

Tack alla kortutgivare för ert engagemang

Efter trevliga och givande besök på samtliga kommunala SITHS-utgivningskontor har det kommit frågor som ska få svar här, för att alla nyfikna och vetgiriga ska kunna ta del av svaren.

  • Samordningskorten fasas ut och ersätts med reservkort under hösten. De nu aktiva samordningskorten kan vara kvar men inga nya kan beställas.
  • Elektronisk signering går att göra med SITHS-kort eftersom det är en digital legitimation. För att börja använda det i organisationen behövs lite förberedelser men inget större arbete och de kostnader som tillkommer är möjligen större behov och nya användare av SITHS. En checklista för hur man kommer igång och hur det fungerar kommer att publiceras här när den är uppdaterad.
  • Ny ”De sju stegen” finns ännu inte att beställa men det kom nya versioner av körkort i april. Gå gärna in på skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och meddela att du vill ha information när den nya utgåvan går att beställa.
  • Vi har i dagsläget 73 350 giltiga kort i länet.
  • När ett reservkort utfärdas ska kvittensen skickas in men det räcker att ni gör det veckovis. Vet ni att det ska utfärdas flera kort under en kort tid behöver ni inte skicka in varje dag utan kan samla ihop dem till slutet av veckan. Det är dock viktigt att inte kvittenserna glöms bort.

Tack för intressanta frågor och tankar om GITS och hela SITHS-organisationen.

Ha en riktigt skön sommar!

 


Prenumeration
Önskar du prenumerera på information från GITS hemsida, eller önskar du avsluta din prenumeration?
Klicka dig vidare via prenumerationstjänsten

Adress:
Regionens Hus
Lillhagsparken 5
40544 Göteborg

Besöksadress:
Lillhagsparken 5
Hisings backa

Telefon Funktionsledare:
0702 - 70 91 47

Org Nr: 232 100 0131